Updates

Benieuwd naar ons favoriete communicatieverhaal van de week? Elke week vertellen we hier kort wat wij als een bijzonder moment hebben ervaren.
Story week 6

Story week 6

Lancering nieuw label: Skills & Brands!

We zien al jaren dat organisaties met een sterk werkgeversmerk aantoonbaar beter presteren. Daarom lanceren we samen met Brigitte Grootveld van Zichtbaar op Zoek en Yvonne van der Harst een nieuw label Skills & Brands voor een sterk werkgeversmerk. De toegevoegde waarde leggen we hieronder graag uit.

Bundelen krachten

Het idee voor een adviesbureau dat werkgevers helpt om een krachtig werkgeversmerk te bouwen, broeide al een tijdje bij ons als drie samenwerkende ondernemers Elke, Jeanine en Brigitte. Wij (Elke & Jeanine) runnen samen al elf jaar het succesvolle communicatiebureau Mix&Match.com in Brielle. Brigitte heeft al ruim 15 jaar ervaring als arbeidsmarktspecialist. Daarnaast is zij gevierd auteur van het boek ‘In 13 stappen werk maken van jouw loopbaan’.  Toen marketeer Yvonne vanuit Amsterdam naar Oostvoorne verhuisde en met ons kennismaakte, was de samenwerking snel beklonken. Wij bundelden in 2020 onze krachten. Na maanden van voorbereiding lanceerden we in februari van 2021 Skills & Brands.

Aantoonbaar beter

‘Wij zien dat producten en diensten steeds meer op elkaar lijken. Daardoor gaan medewerkers uiteindelijk het echte verschil maken. Een sterk werkgeversmerk is daarom juist leidend bij de ontwikkeling van een sterk, toekomstgericht bedrijf. Het zorgt ervoor dat de organisatie op het juiste moment op de juiste plaats de juiste mensen aantrekt, aan zich bindt en boeit om organisatiedoelstellingen te realiseren. Organisaties met een sterk werkgeversmerk presteren daarom aantoonbaar beter. Daar plukt iedere organisatie de vruchten van’, aldus Brigitte .

 Vinden, binden en boeien

Skills & Brands helpt bedrijven bij het vinden, binden en boeien van gemotiveerde en bevlogen werknemers die passen bij het bedrijf.  We werken hierbij volgens een 360 graden aanpak waarbij het ons label werkt vanuit verschillende disciplines. Eerst wordt bekeken wat de doelstellingen zijn. Vervolgens wordt een analyse van de kansen gemaakt en hoe deze te benutten. ‘In de praktijk betekent dit een enorme kostenbesparing voor het bedrijf. Onze aanpak zorgt voor een duidelijke en sterke positionering van het bedrijf richting de arbeidsmarkt. Hiermee trek je medewerkers aan die echt bij de bedrijfscultuur passen, zich thuis voelen in het bedrijf en dit met elke vezel in hun lijf uitstralen. Op deze manier creëren we ambassadeurs voor het bedrijf en werken we aan een lange termijnstrategie’, aldus Yvonne.

Vruchten plukken

Wij geloven dat deze bijzondere periode voor bedrijven geen belemmering moet zijn om te starten met investeren in een sterk werkgeversmerk. Sterker nog, het is voor veel bedrijven juist een goede tijd om nu te starten.  Nu investeren, betekent straks de vruchten plukken. Het bouwen aan een sterk merk dat klaar is voor de toekomst kost tijd. Om straks de juiste medewerkers te vinden en aan het bedrijf te binden adviseren wij om nu al  te beginnen. Vinden, binden, boeien is dan ook het motto van Skills & Brands. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website: www.skillsandbrands.nl.  Of bel of mail gerust met één van ons.

Hartelijke groeten, Elke en Jeanine

Story week 1

Story week 1

Welke kansen biedt 2021?

Het jaar 2020 gaat de geschiedenis in als het coronajaar. Een jaar waarin een virus ons leven op z’n kop zette. Maar we lieten ons niet kisten. Ja, er was onzekerheid, en ja er was pijn en verdriet. Tegelijkertijd gaan we vol goede moed het nieuwe jaar tegemoet. Hoe houd je vanuit strategie koers en hoe anticipeer je op veranderingen? Het zijn uitdagingen waar organisaties mee te maken heeft. Hoe zien we dat bij Mix&Match.com? In dit item delen we onze ervaringen en verwachtingen voor 2021.

Digitale communicatie

Hoewel digitale (klant)communicatie al jaren bezig is aan een opmars, heeft dit door corona een vlucht genomen. We zien dat beeldbellen, beeldvergaderingen (in Teams of Zoom), chatten en (info)filmpjes een steeds grotere rol spelen in de dagelijkse bedrijfsvoering van onze opdrachtgevers. Hoewel 2021 voorlopig nog geen ‘normaal’ jaar is, verwachten we dat digitale beeldcommunicatie na Covid-19 een mooie blijvende aanvulling zal zijn. Iedere organisatie moet  kijken waar kansen liggen, waarbij het belangrijk is de komende tijd vast te houden aan het momentum (moment dat uitermate geschikt is om iets te ondernemen en door te zetten) dat de coronacrisis heeft veroorzaakt. “De zoektocht naar vernieuwing is voor ons de weg naar vooruitgang. We hopen dat we in het communicatielandschap de voordelen van de digitale mogelijkheden blijven benutten.”

Een sterk werkgeversmerk maakt hét verschil

Ondanks de coronacrisis zien we in de meeste branches dat de krapte op de arbeidsmarkt onverminderd voortduurt. Het bereiken van geschikte mensen is al een opgave; ze overtuigen ronduit een pittige uitdaging. Onze ervaring leert dat een samenwerking tussen HR-adviseurs, arbeidsmarkt- en communicatiespecialisten veel voordelen oplevert. Je moet hierbij denken aan een groter bereik, meer sollicitanten, betere kandidaten, minder uitstroom, meer werkplezier en lagere kosten. Een logische ontwikkeling, want door de drie specialismen te combineren kun je meer bereiken en uw organisatie op voorsprong zetten. Vergelijk het met de wijze waarop marketing en sales samenwerken. Doe je het niet, dan ben je ongetwijfeld goed bezig, maar behaal je in 2021 nooit een maximaal resultaat.

Strategie regelmatig tegen het licht houden

In deze tijden waarin er volop kansen liggen is het belangrijk om de strategie ieder half jaar tegen het licht te houden. Dit geeft de mogelijkheid om – waar effectief en je te maken hebt met dilemma’s – bij te sturen in de routekaart voor 2021. Zoals minister De Jonge dit vandaag zo mooi wist te formuleren: “Geen beleidswijziging, maar een zijstapje van de hoofdroute.”

Tot slot

Zo kunnen we mogelijk nog wel een aantal kansen op papier zetten, maar inmiddels is de strekking van dit item wel duidelijk. Van niets doen en blijven stilstaan wordt jouw onderneming niet beter, van goede moed en kansen benutten wel. Dus ga met elkaar in gesprek en maak gebruik van het momentum om te komen tot maximaal resultaat. En als je hierbij hulp of ideeën nodig hebt, dan organiseren we graag een beeldmeeting.

Story week 45

Story week 45

3 tips voor communicatie in coronatijd.

Op 3 november maakte het kabinet aanvullende maatregelen bekend om het virus sneller onder controle te krijgen. Met deze 3 tips blijf je als ondernemer/directeur/eigenaar contact houden met jouw doelgroepen.

1.DE INHOUD EN NOODZAAK TOT COMMUNICATIE

Om goed aan te sluiten bij de realiteit die mensen in hun dagelijks leven ervaren, is het belangrijk om juist nu in de boodschap hier de nadruk op te leggen. Hoe gaat de organisatie om met de aanvullende maatregelen? Dit kun je bijvoorbeeld doen door aan te geven op welke manier klanten van jouw product of dienstverlening gebruik kunnen blijven maken. Daarnaast liggen er vaak mooie kansen, waarbij een meedenksessie met bijvoorbeeld medewerkers veelal verassende en creatieve uitkomsten kan bieden.

2.TIMING IN CONTEXT VAN DE ONTWIKKELINGEN

Check continu of de lopende communicatie (campagnes, nieuwsbrieven et cetera) niet (onbewust) worden gebracht rondom coronagerelateerde nieuwsmomenten, zoals een persmoment of persconferentie van de Rijksoverheid. Op het juiste moment de boodschap communiceren helpt het bereik te vergroten en aan te sluiten op de mindset van uw doelgroep.

3.BLIJF VERBINDING MAKEN MET MEDEWERKERS

Nu er weer zoveel mensen thuiswerken en dat zeker tot januari 2021 zal duren, zijn online bijeenkomsten via bijvoorbeeld Teams en Zoom de belangrijkste contactmomenten waarop je elkaar ‘live’ ziet en spreekt. Tel daar bovenop dat horeca-, evenementen-, theater en bioscoopbezoek nagenoeg stil zijn komen te liggen t/m 18 november.

Dat zorgt ervoor dat mensen meer behoefte hebben aan een social talk of een luisterend oor. Het is belangrijk deze behoefte een plek te geven binnen de organisatie. Zo kun je voor een social talk de Teamsvergadering een kwartier eerder of langer open zetten. Vergelijk het met mensen die bij een vergadering eerder komen of naderhand langer blijven om na te praten. Ook kunt u met het team nadenken over een alternatief teamuitje. Hoewel je over smaak niet kunt twisten, werden wij direct enthousiast over een 100% online – 100% coronaproof chocolate experience.

Als je als organisatie bovengenoemde drie punten kunt afvinken, dan ben je goed op weg. Hopelijk blijft er zo meer tijd over om ook bezig te zijn met nieuwe ontwikkelingen. Mocht je graag met ons willen sparren? Neem dan contact met ons op.

Blijf gezond en let goed op elkaar!

Hartelijke groeten, Elke en Jeanine

Story week 40

Story week 40

Plannen Brielle 2022 gelanceerd!

Op 14 juli 2020 zijn we gestart met de campagne stichting Brielle 2022. Brielle viert namelijk in het jaar 2022 450 jaar Vrijheid! Dit wordt groots gevierd met alle Briellenaeren, jong en oud, van 0 tot 100 jaar.

Met de lancering van een prachtige website, gebouwd door Interlynx, en ondersteund door een gerichte inzet van off- en online mediamiddelen, wisten we Briellenaeren zowel jong als oud(er) te infomeren, enthousiasmeren en activeren over de plannen rondom dit bijzondere jubileumjaar. De komende periode zijn de pijlen gericht op communicatie met specifieke doelgroepen en communities binnen de gemeente Brielle. We kijken ernaar uit om deze campagne samen met de stichting Brielle 2022 verder uit te bouwen en samen met alle betrokkenen er een onvergetelijk jubileumjaar van te maken. Het wordt een jaar voor en door Briellenaeren.

Lees het artikel in de Briellenaer (pag 45-47) en volg ons op Facebook

DUURZAAM WATERVELD VOOR MHV FORCIAL

Dat we al langer onze kennis en kunde inzetten voor hockeyclub Forcial in Rockanje, is bij velen in ons netwerk bekend. Wat 6 jaar geleden begon met een lobbyplan voor een waterveld, resulteerde op 1 oktober 2020 in een prachtig item van RTV-Rijnmond over de aanleg van een van de duurzaamste watervelden in Nederland.

Bekijk het interview hier: https://www.rijnmond.nl/nieuws/199671/Hockeyen-op-een-waterveld-maar-dan-zonder-drinkwaterverspilling

Story van de week 23

Story van de week 23

Brainstormen met powervrouwen

Energiek en eigenzinnig, zo beschouwden wij de voorbereiding van een brainstormsessie met powervrouwen in juni. Vol met ideeën, overlopend van kennis. Maar met het gevaar daardoor minder productief te zijn! Als procesbegeleiders vragen wij (Elke en Jeanine) ons af hoe we de structuur van de sessie kunnen vasthouden, zonder de gedachtenspinsels te verliezen! Een goede voorbereiding is het halve werk…;)!

2 TIPS VOOR INSPIRERENDE BRAINSTORMSESSIES

Tijdens een brainstormsessie is het belangrijk om creativiteit te stimuleren. Creativiteit is nodig om out-the-box te kunnen denken. Maar wanneer de voorbereiding niet goed is kan de sessie niet de gewenste inspiratie opleveren. Onze twee belangrijkste tips hebben wij voor je op een rijtje gezet.

     1. Creëer een inspirerende omgeving

Om de creativiteit in jouw brainstormsessie een boost te geven, zorg er dan voor dat je een inspirerende setting creëert. Zorg bij binnenkomst bijvoorbeeld voor rustgevende muziek. Hierdoor kunnen mensen ‘onthaasten’ en raak je in een andere sfeer. Bovendien spreek je hiermee het creatieve gedeelte van het brein aan. Zorg verder voor inspirerende materialen zoals stickers, flapovers en toonaangevende tijdschriften en boeken die passen bij het onderwerp en de context. Dit kan namelijk helpen om te associëren en out-the-box te denken.

     2. Kies een brainstormtechniek

Tijdens een brainstormsessie willen mensen graag weten hoe ze hun denkkracht zo goed mogelijk kunnen inzetten. Onze ervaring leert dat het goed werkt om van te voren twee verschillende brainstormtechnieken te kiezen en die om te zetten in een werkvorm. Tot slot is ons advies om als begeleiders van te voren ook zelf al na te denken over ideeën. Tijdens een sessie kunnen nieuwe ideeën namelijk helpen de flow vast te houden.

Bedenk ook goed hoe je komt tot een top-5 van ideeën en hoe je vervolgens verder gaat. Onze ervaring leert dat het beste idee pas naderhand tot leven komt. Wanneer je de creativiteit eenmaal goed hebt weten te activeren, houdt dat proces niet opeens op. Advies nodig voor het opzetten van een brainstormsessie en/of begeleiding van een dergelijke sessie? Neem dan contact op met Elke en Jeanine. Zij helpen je graag!

 

Story van de week 22

Story van de week 22

 

Het succes van een sterk werkgeversmerk!

De juiste mensen voor je organisatie vinden en aan je binden kan lastig zijn. In onze maatschappij met veel concurrentie is het noodzakelijker dan ooit om consistent uit te dragen wie je als organisatie bent. Wie tijd steekt in employer branding is de concurrentie voor. Een krachtig werkgeversmerk valt op, spreekt aan en werkt als een magneet. Trotse, betrokken en gemotiveerde medewerkers zijn de belangrijkste ambassadeurs van jouw organisatie. Maar ook bij het aantrekken van nieuwe klanten en samenwerkingspartners speelt een sterk merk een belangrijke rol. Wat houdt employer branding nu precies in en waar moet je beginnen?

IN HET HOOFD EN HART

Met goede employer branding verover je een plekje in zowel het hoofd als hart van bestaande en potentiële medewerkers. Je vervult vacatures sneller met passende kandidaten en bouwt zo een solide personeelsbestand op. En met een compleet team kun je jouw klanten een betere dienstverlening bieden en het levert ruimte en energie voor innovatie op, en dus betere resultaten. Kortom, aan de slag!

VERTEL JOUW UNIEKE VERHAAL

Wat maakt jouw organisatie onderscheidend, aantrekkelijk? Waarom zou een werknemer voor jouw organisatie kiezen? Waarom werken medewerkers nu bij jouw organisatie? Vertel jouw unieke verhaal en maak het uiteindelijk ook waar. Geloofwaardigheid is hierin essentieel. In communicatie wordt ook wel gezegd, binnen beginnen is buiten winnen. Het is belangrijk om je huidige medewerkers in het proces te betrekken. Laat hen meedenken in het verhaal. Bepaal samen de unieke, onderscheidende eigenschappen van de organisatie. En bijkomend voordeel, zo werf je direct ambassadeurs binnen je organisatie.

POSITIEVE BELEVING

Employer branding is meer dan een wervingscampagne. Allerlei factoren beïnvloeden de perceptie die (potentiële) medewerkers van jouw organisatie hebben. Zorg daarom voor een positieve beleving in het hele proces. Van de allereerste blik op jouw vacature tot de laatste werkdag en daarna. De optelsom van alle ervaringen bepaalt hoe krachtig jouw werkgeversmerk is.

KRACHTEN BUNDELEN

Onze tip tenslotte is om HR- en communicatieprofessionals samen te laten werken. Uiteindelijk staat de menselijke factor bij beiden centraal. Vanuit verschillende invalshoeken kijk je naar hetzelfde proces. Door de krachten van beide disciplines te bundelen, kunnen mooie dingen ontstaan. Ga met elkaar op ontdekkingsreis. Hulp nodig bij het bouwen aan een sterk werkgeversmerk? Neem dan contact op met Elke en Jeanine. Zij helpen je graag!

Story van week 19

Tijd voor creativiteit!

Alweer twee maanden leven we in een 1,5m afstandssamenleving, werken we zoveel mogelijk thuis en is er ruimte voor relativering. Ook houden de meeste van ons tijd over omdat we niet hoeven te reizen en geen afspraken kunnen maken. Volop tijd dus om na te denken en je creativiteit te ontplooien. In deze bijzondere tijd zien we dan ook de mooiste initiatieven ontstaan, vaak noodgedwongen maar wel heel mooi en bijzonder. Ook wij, Mix&Match.com, zitten niet stil. Ons werk loopt gelukkig redelijk goed door, er valt ook wel heel wat te communiceren in deze tijd. Maar we nemen ook de tijd om ons bureau verder te ontwikkelen.

VINDEN – BINDEN – BOEIEN

Samen met arbeidsmarktspecialist Zichtbaar op Zoek zitten wij volop in het ontwikkelingsproces van een nieuwe dienstverlening. Deze is gericht op het vinden, binden en boeien van talent. Wij gaan de disciplines employer branding, arbeidsmarktcommunicatie en werving combineren. Samen met de klant werken we aan een sterk werkgeversmerk en verbinden we talenten aan de organisatie. De juiste mensen vinden, doe je samen. Graag willen we de ‘markt’ vragen om ons te helpen bij de ontwikkeling van deze nieuwe dienst. We zijn benieuwd naar jouw behoeften, maar ook waar de organisatie in dit proces staat en wat jullie zoal doen om de organisatie goed te positioneren en talenten aan jullie te binden. Daarom hebben wij een enquête ontwikkeld. Help ons door op onderstaande link te klikken en de enquête in te vullen:

https://www.survio.com/survey/d/M0O4A4K3F5X9B1O9P

Story van week 18

Story van week 18

Koningsdag 2020

Ten tijde van coronavirus gebeurt er op communicatief vlak ontzettend veel. Bijna te veel om op te noemen. Qua bijzonder communicatiemoment kiezen we deze week voor Koningsdag 2020. Want ondanks de situatie waarin we verkeren, is het een indrukwekkende en warme Koningsdag geweest. Rond 09.45 luidden in heel Nederland de klokken. Kort daarna spreekt de Koning om 10.00 uur een korte boodschap uit via o.a. NPO1. Vervolgens konden we meekijken met de ontmoetingen tussen mensen met gemeenschappelijke interesses en hobby’s van het Koninklijk gezin op het platform Koningsdagthuis.nl. Dit leverde verrassende beelden op en is naar onze mening een prachtige nieuwe manier om een inkijkje te geven in het Koninklijk gezin.

WEES LOYAAL – SHOP LOKAAL

Wij beiden (Jeanine en Elke) vierden Koningsdag thuis met ons gezin. Onder het mom van ‘wees loyaal, shop lokaal’, stond Jeanine al vroeg in de rij bij de bakker voor de oranjetompoes. Ook werd er aan het einde van de dag in huize Schouten genoten van een Fruit de Mer van Huson uit Rotterdam. Elke bracht samen met de leden van de Oranjevereniging Rockanje een afstandsbezoek aan de voorzitter Cor Sommeling. Ook toostte ze via Skype om 16.00 uur met haar schoonfamilie op de 53e verjaardag van de Koning. Al met al kijken we terug op een rustige maar bijzondere Koningsdag waar we veel creativiteit hebben zien loskomen in het communicatielandschap. Wij houden ervan!

Story van week 17

Story van week 17

Pitchtime!

Dinsdag 21 april was het dan zover! In de 1,5 meter samenleving vanwege de coronacrisis, volgden wij een speciale training van Joke Norendaal op locatie in Barendrecht. En niet zomaar een training maar een oefensetting voor ondernemers, waarin je backstage oplossingen bedenkt die je boodschap nog krachtiger en persoonlijker maakt! De oplossingen hebben we ieder voor de camera aan elkaar gepresenteerd. De belangrijkste tip die we hebben meegenomen, lees je hieronder.

YOU – WE – I

Pitchen is in één minuut overbrengen waar jij goed in bent en waarom jij de beste keuze bent. Overigens geen standaard verhaal. Iedere doelgroep en iedere context vraagt om een passende formulering. De kunst is om zo snel mogelijk in beeld te zijn bij de ander. Formuleer daarom in de eerste twee zinnen vanuit het perspectief van de ander: ‘YOU’. Wat is zijn of haar pijnpunt? Vervolgens stap je over naar samen, het ‘WE’. Je kunt dan denken aan een zin in de trant van: “Samen gaan we bekijken waar de mogelijkheden liggen!” Je sluit je pitch af met een energieke slotzin over wie je bent en met wie je graag in contact komt! Wil je graag meer weten over het positioneren van jezelf of je organisatie? Jeanine of Elke denken graag met je mee!