Het succes van een sterk werkgeversmerk!

De juiste mensen voor je organisatie vinden en aan je binden kan lastig zijn. In onze maatschappij met veel concurrentie is het noodzakelijker dan ooit om consistent uit te dragen wie je als organisatie bent. Wie tijd steekt in employer branding is de concurrentie voor. Een krachtig werkgeversmerk valt op, spreekt aan en werkt als een magneet. Trotse, betrokken en gemotiveerde medewerkers zijn de belangrijkste ambassadeurs van jouw organisatie. Maar ook bij het aantrekken van nieuwe klanten en samenwerkingspartners speelt een sterk merk een belangrijke rol. Wat houdt employer branding nu precies in en waar moet je beginnen?

IN HET HOOFD EN HART

Met goede employer branding verover je een plekje in zowel het hoofd als hart van bestaande en potentiële medewerkers. Je vervult vacatures sneller met passende kandidaten en bouwt zo een solide personeelsbestand op. En met een compleet team kun je jouw klanten een betere dienstverlening bieden en het levert ruimte en energie voor innovatie op, en dus betere resultaten. Kortom, aan de slag!

VERTEL JOUW UNIEKE VERHAAL

Wat maakt jouw organisatie onderscheidend, aantrekkelijk? Waarom zou een werknemer voor jouw organisatie kiezen? Waarom werken medewerkers nu bij jouw organisatie? Vertel jouw unieke verhaal en maak het uiteindelijk ook waar. Geloofwaardigheid is hierin essentieel. In communicatie wordt ook wel gezegd, binnen beginnen is buiten winnen. Het is belangrijk om je huidige medewerkers in het proces te betrekken. Laat hen meedenken in het verhaal. Bepaal samen de unieke, onderscheidende eigenschappen van de organisatie. En bijkomend voordeel, zo werf je direct ambassadeurs binnen je organisatie.

POSITIEVE BELEVING

Employer branding is meer dan een wervingscampagne. Allerlei factoren beïnvloeden de perceptie die (potentiële) medewerkers van jouw organisatie hebben. Zorg daarom voor een positieve beleving in het hele proces. Van de allereerste blik op jouw vacature tot de laatste werkdag en daarna. De optelsom van alle ervaringen bepaalt hoe krachtig jouw werkgeversmerk is.

KRACHTEN BUNDELEN

Onze tip tenslotte is om HR- en communicatieprofessionals samen te laten werken. Uiteindelijk staat de menselijke factor bij beiden centraal. Vanuit verschillende invalshoeken kijk je naar hetzelfde proces. Door de krachten van beide disciplines te bundelen, kunnen mooie dingen ontstaan. Ga met elkaar op ontdekkingsreis. Hulp nodig bij het bouwen aan een sterk werkgeversmerk? Neem dan contact op met Elke en Jeanine. Zij helpen je graag!